Hva er hypnoterapi/hypnose?

Hypnoterapi er et fantastisk verktøy.  Ganske snart kan du være røykfri eller bli kvitt angst og fobier eller andre problemer.  Det er en naturlig og trygg behandlingsmetode. Under behandlingen er du dypt avslappet, men likevel fullt bevisst og har full kontroll.  Det er ikke søvn, men en tilstand av fokusert bevissthet.  Du er i den samme tilstanden like før du sovner eller når du dagdrømmer.  I denne tilstanden er det underbevisste sinnet åpent og mottakelig for suggesjoner, f.eks. når du vil forandre en feilprogrammering som at røyking er bra fordi en opplever en slags avslapping.
 
Behandlingen utføres sittende eller liggende i en god stol.  I begynnelsen blir du ført inn i en behagelig avslapping.  En bruker ordet «transe» om denne tilstanden.  Etterpå følger den egentlige behandlingen med positive suggesjoner. Du vil huske alt etterpå og føle deg frisk og opplagt som etter en lang hvil.

I hypnoterapi henvender vi oss til det underbevisste sinnet der oftest problemene med å få til ønskede endringer ligger.  Målet er å få det bevisste sinnet og det underbevisste sinnet til å spille på lag slik at endringer skjer lett og naturlig uten indre kamp.